Storträskin reitti Sipoonkorven kansallispuistossa

Päivämäärä: 20.8.2019
Luontopolkumiehen reittinumero: 85
Reitin pituus: 3 km (edestakainen kävely ja kierros järven ympäri)
Kohokohdat: Storträskin rannat
Opasteet ja kyltit: Erinomaiset
Parkkipaikka: Tasakalliontie, Vantaa.
Varusteet/jalkineet: Helppo reitti, ei erikoisvaatimuksia. Järven ympäri kiertää pitkospuut, toki joissakin kohdissa hieman kosteaa.


Täytyy myöntää, että Sipoonkorven uusi esteetön reitti Storträskin rannalle ei ollut minulle ennestään tuttu. Muistan hämärästi lukeneeni siitä jostain (Hesarista?), mutta en ollut vielä sitä käynyt katsastamassa. Retkipaikka tarvitsi Storträskin reitistä kuvia ja lupauduin lähtemään kävelylle ja kuvausreissulle. Sain yhden kaverinkin retkiseuraksi mukaan.

Saavuimme Tasakalliontien parkkikselle elokuisena tiistai-iltana noin klo 18.30. Aika paljon autoja, hyvä, että sekaan mahtui. Retkeilijöitä näyttää olevan Sipoonkorvessa aika paljon, näinköhän parkkipaikkojen kapasiteetti riittää, kun paikasta tulee yhä suositumpi. Tutustuimme reittikarttaan, helppo reitti järvelle, sen ympäri ja takaisin.


Parkkipaikan eteläreunasta lähtee reitti, joka on merkitty keltaisin timanttikuviomerkein.


Kun kyseessä on esteetön reitti, niin polku on leveä ja todella hyvin sorastettu. Kilometrin matkalle mahtuu myös useampikin penkki, joihin voi istahtaa hetkeksi.

Luontoon.fi -sivuston mukaan kyseessä on vaativa esteetön reitti. Korkeuserot ovat ainakin maltillisia, mutta pieniä mäkiä on kuitenkin.

Saavuimme Storträskin rantaan ja lähdimme kiertämään sitä vastapäivään. Reitti kulkee ihan rannan tuntumassa, suuren osaa pitkospuita pitkin. Järvi muuten sijaitsee Helsingin puolella, vaikka parkkipaikka on Vantaalla.

Kalastajien määrä yllätti. Storträskillä oli ainakin kymmenkunta kalamiestä kokeilemassa onneaan. 

Järven etelärannalla on mukavan näköinen istuskelupaikka penkkeine ja pöytineen. Annoimme retkeilevän porukan olla rauhassa ja jatkoimme järven kiertoa.

Vielä yksi kuva etelärannalta. Kaunis loppukesän ilta, valoa riitti vielä hyvin.

Palasimme pohjoisrannalle. Täällä sijaitsee keittokatos, vessa ja liiteri. Kaikkiin on esteetön pääsy ramppeineen. 

Keittokatoksella kalastajapojat taisivat paistella makkaroita. Meille riitti kuitenkin vapaa pöytä ja penkit rannassa. Joimme kahvit ja palailimme parkkipaikalle. Kävelyyn kului aikaa noin tunti. Reitillä oli muitakin kävelijöitä, mm. useampikin lapsiperhe. Reitti on mukavan lyhyt ja helppokulkuinen vaikkapa lastenvaunujenkin kanssa.

Storträsk on tosi sympaattinen pikkujärvi. Kalasaaliin mahdollisuuksista en vielä voi kommentoida, mutta onkimispaikkana Storträsk olisi myös mukava retkikohde. Onki mukaan ja menoksi!
P.S. Lisätietoa kalastuksesta, kiitos vaan lukijalle kommentista. Vaatii siis luvan - lue: www.stortrask.com

Muita Luontopolkumiehen reittejä Sipoonkorvessa:
Ponun perinnepostia -luontopolku
Kalkinpolttajan polku

Kommentit

  1. Järveen on istutettu kirjolohia ja kalastus vaatii erillisen luvan: http://www.stortrask.com/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meikonkierros Kirkkonummella

Linlon saaren kierros Kirkkonummella