Linnaistensuon luontopolku Lahdessa

Päivämäärä: 29.5.2020
Luontopolkumiehen reittinumero: 147
Reitin pituus: 2,9 km (luontopolun pituus on noin 1,5 km, mutta edestakaisin on toki käveltävä)
Kohokohdat: Suoluonto, hienot opastaulut rasteilla
Parkkipaikka: Korvenrannantiellä, ehkä noin kymmenelle autolle. Toinen parkkipaikka Linnaistenmäellä, suon toisella puolella
Opasteet/kyltit: Erinomaiset
Varusteet/jalkineet: Pitkospuilla pärjää kaikilla jalkineilla. 

Linnaistensuo oli jo pitkään ollut "to do" -listallani, olin saanut siitä vinkkejäkin. Nyt läksin ajelemaan pääkaupunkiseudulta lomalle ja mökille ja päätin, että kipaisen tämän polun matkalla. Saavuin paikalle perjantai-iltana noin klo 19 ja löysin helposti Korvenrannantien parkkipaikan. Luontopolku on merkitty selkeällä kyltillä.

Alkumatka sujuu metsän laitaa kävellessä.

Suolle saavutaankin sitten jo parinsadan metrin kävelyn jälkeen. Selkeä opaste täälläkin. Reittikartta ja tietoa suolla kasvavista kasveista.

Vasta tässä vaiheessa minulle selvisi, että Linnaistensuo on janareitti. Luontopolku on 1,5 km mittainen, mutta sama matka on toki käveltävä takaisinkin autolle.

Kuten niin monilla muillakin soilla, suon laitamat ovat korpi- tai räme-tyyppistä suota mäntyineen. 

Pikku hiljaa männyt käyvät matalammiksi. Tämä luontopolun kakkosrasti kertookin suomännyistä!

Keskellä suota ollaankin sitten aika avoimissa maisemissa. Viitosrasti on "taukorasti" penkkeineen. Vai pitäisikö tuota kutsua lepotuoliksi. Testasin penkin ja pidin parin minuutin tauon, vaikkei eväitä mukana ollutkaan.

Suon keskellä on suhteellisen avoimet maisemat. Yritin kuunnella myös lintujen ääniä. Yleisin ääni tuntui olevan "kraak kraak", mutta jossain vaiheessa aloin kuulla myös kuovien huutelua.

Saavuin vastarannalle. Täällä pitkospuut jatkuivat kauniissa sekametsässä. Reittikarttojen väli kuljettiin käytännössä koko matka pitkospuita pitkin.

Käännyin ympäri toisen reittiopasteen kohdalla. Täällä Linnaistenmäen puolella reittikartan lisäksi voi tutustua suon eläimistöön. 

Marssin melkoista pikavauhtia takaisin Korvenrannantielle, koska loma ja mökkeily jo odottivat. Ilta-aurinko paistoi silmiin ja piti hieman keskittyä siihen, että askel osui pitkospuille. Blogin pääkuvassa onkin kuvattu suomaisemaa vastavalossa. Vajaan kolmen kilometrin matkaan kului noin 45 minuuttia. Tapasin sekä lähtiessä että juuri ennen parkkipaikalle paluuta pari muuta retkeilijää, muuten sain olla ihan yksin suomaisemassa. Täydellistä!

Suomaisema oli tosi kaunista ja taas kerran mietin, että haluaisin olla Linnaistensuolla kauniina kesäaamuna, kuunnella kuoveja ja muita suon lintuja. Kaunis oli tosin kevätiltakin. Täytyy vielä tähän loppuun todeta, että luen juuri kesälomalukemisena Maria Langin dekkaria "Suo on täynnä taikaa." Yhdyn Maria Langiin tässä ajatuksessa!Luontopolkumiehen muita reittejä lähistöllä:
Lapakiston reitit
Tiirismaan kierros

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Storträskin reitti Sipoonkorven kansallispuistossa

Meikonkierros Kirkkonummella

Linlon saaren kierros Kirkkonummella