Vahteriston luontopolku Riihimäellä

Päivämäärä: 8.9.2018
Luontopolkumiehen reittinumero: 39
Reitin pituus: Luontopolku 1,2 km (Vahteriston parkkipaikalta kierros 4 km)
Kohokohdat: Vanha kuusivaltainen metsä
Opasteet ja kyltit: Ei ihan OK. Eksyin kerran matkalla luontopolulle.
Parkkipaikka: Iso Vahteriston ulkoilualueen parkkipaikka
Jalkineet/varusteet: Ainakin nyt kuivaa, lenkkareillakin pärjäisi.


Olin kävellyt pari reittiä Lopella lauantaina ja yritin keksiä lähistöltä lyhyehkön luontopolun, jonka jaksaisi kävellä vielä hieman väsyneillä jaloilla. Löysin Etelä-Suomen retkioppaasta Vahteriston ja päätin ajella sinne. Retkioppaassa neuvottiin jättämään auto Vahteriston parkkipaikalle, joten tein työtä käskettyä. Katseltin karttaa ja totesin, että itse luontopolku (oheisessa kartassa oranssi reitti) on melko kaukana. No, ajattelin, että enköhän selviä noin kolmen kilometrin kävelyllä, kun otan suorimman mahdollisen reitin luontopolulle (keltainen reitti kartassa).

Ensimmäiset sadat metrit kuljin todella leveää ulkoilureittiä pitkin.

Tämän jälkeen päätin oikaista kävelypolkua pitkin. 

Ja sepä osoittautui hankalaksi. Liitänpä tähän väliin kelloni tallentaman reittikartan - kävelypolku ei mennytkään suoraa reittiä luontopolulle vaan yhdessä kohdassa oli 90 asteen mutka, jota en kävellessäni huomannut. Jälleen kerran oli hyötyä kartasta, jonka olin kuvannut kännykkään, siitä huomasin tuon Z-mutkan. Risteyksessä ei lukenut mitään, joten jouduin seikkailemaan hetken aikaa. 

Lopulta löysin luontopolun aloituspisteen. Kyltitys oli OK, tosin kyltit ovat melko kuluneita. Itse reitti on U:n muotoinen eli aloitus- ja päätepiste ovat eri paikoissa.

Reitti on merkitty punaisin tolpin. Ensimmäiset parisataa metriä on hyvin tiheää sekametsää, jossa on niin nuorta kuin todella vanhaakin puuta.

Tämän jälkeen siirrytään kuusikkoon, jossa oli näin syyskuun alussakin todella vihreää. Auringon valo siivilöityi kauniisti kuusikossa. Sieniäkin näkyi - valitettavasti taas näitä vähemmän herkullisia sortteja. Kuvasin, mutta en kerännyt!

Luontopolun kyltit ovat kohtalaisessa kunnossa. Niitä on kaikkiaan kahdeksan.


Lopuksi sai kävellä muutaman askelen pitkospuillakin.


Taustalla näkyi jo taloja. Saavuin tien laitaan ja katsoin kännykästä karttaa. Totesin kävelleeni jo kolme kilometriä, mutta huomasin, että voisin oikaista Teerimäenkatua pitkin suoraan autolle. Kävellessäni Teerimäenkatua huomasin pienen parkkipaikan tien laidassa. Jos tulisin tänne toisen kerran, jättäisin auton tälle parkkipaikalle, siitä olisi huomattavasti lyhyempi matka luontopolulle, ehkä noin 300-400 metriä. Vahteriston isompi parkkipaikka sopii kyllä niille, jotka haluavat tehdä pidemmän lenkin ulkoilualueilla!


Luontopolkumiehen muita reittejä lähistöllä:
Hatlamminsuon luontopolku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Storträskin reitti Sipoonkorven kansallispuistossa

Linlon saaren kierros Kirkkonummella

Laukkosken luontopolku Pornaisissa