Norppapolku Puumalassa

Päivämäärä: 23.7.2017
Reitin pituus: Kotkatsaaren kierros 3 km ja Kaivannon kieppi 4 km.
Kohokohdat: Paljon upeita Saimaan rantamaisemia
Opasteet ja kyltit: Hyvät
Varusteet/jalkineet: Hyväpohjaiset kengät


Puumalan tuore Norppapolku tarjoaa hienoja Saimaan rannan maisemia. Norppaa ei sentään näkynyt. Kävelin heinäkuussa kaksi lenkkiä, Kotkatsaaren kierroksen ja Kaivannon kiepin. Molemmat sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä Puumalan keskustasta. Parkkipaikka löytyy esim. Kaivannon kiepin ja Kotkatsaaren kierroksen välisen maantiesuoran laidalla.

Kotkatsaaren kierros oli tasaisempi. Helppokulkuista kangasmaisemaa. Upeat uimarannat reitin itäreunalla. Kävelijöitä ja koiranulkoiluttajia tuli tasaisesti vastaan. Kun kyseessä on uusi reitti, niin merkinnätkin ovat todella selkeitä - mitään eksymisen vaaraa ei todellakaan ole.Kaivannon kieppi on hieman pidempi ja aavistuksen haastavampi lenkki. Sekä länsi- että itälaidalla noustaan parille kalliolle, joista on hieno näköala. Länsilaidan kallioilta näkymät ovat avarammat, Lehmäinselän suuntaan. Kallioille nousuissa ja laskuissa tarvittiin nyt, sateen jälkeen, pitoa kengissä, muuten reitti oli helppokulkuista.Reitillä riittää hiekkarantoja, jos mieli tekee välillä pulahtaa viilentävään Saimaaseen.Ja reitiltä löytyi myös pari istuskelupaikkaa sekä yksi nuotiopaikka.


Suomen kävelyreiteillä tämä tuntuu harvinaisen hienolta reitiltä, Saimaa on näkyvissä melkein koko matkan - tuntuu suorastaan uskomattomalta, että näin paljon upeaa rantaa on jätetty vapaaksi mökeistä. Suositeltava, kaikille sopiva kävelyreitti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söderkullan ulkoilureitit Sipoossa

Lapakiston retkeilyreitit Nastolassa

Glimsinjoen luontopolku Espoossa