Karkkulan luontopolku Orimattilassa
Päivämäärä: 20.5.2017
Reitin pituus: Kaksi eri kierrosta, yhteensä n. 2 km.
Kohokohdat: Mukavat istuskelupaikat kallioilla Mallusjärven maisemassa
Opasteet/kyltit: Kohtuuhyvät
Varusteet/jalkineet: Lenkkareilla pärjääOlisinko lukenut Latu & Polku -lehdestä, että Orimattilassa on hyviä luontopolkuja. Kävin tutustumassa Karkkulan luontopolkuun. Reitin lähtöpaikasta sai selkeät ohjeet Orimattilan nettisivuilta (http://www.orimattilanliikuntapalvelut.fi/luontopolut/). Polun aloituspiste löytyikin suhteellisen helposti, ajoin Karkkulantietä pitkin ja kauniin peltomaiseman keskellä oli parkkipaikka, jossa oli tilaa useallekin autolle. Lähtöpaikalla oli kyltti, jossa kerrottiin kahdesta eri reitistä. Karhunkierroksen varrelle oli merkitty myös kolme nähtävää kohdetta.
Kävelyni alkoi keväisessä auringonpaisteessa miellyttävästi pellon laitaa pitkin. Tämä kaunis maalaismaisema kannusti ottamaan ison liudan valokuviakin.Reitti kääntyi metsään ja kohti Mallusjärveä. Kallion juureen oli piilotettu karhupatsas. Reitin varrella onkin muutama paikallisen taiteilijan (ja polkumestarin) Juha Sileniuksen veistämä eläin.Seuraavaksi luontopolku kulkee pitkin Mallusjärven rantakallioita. Vaikka polku onkin lyhyehkö, eväät kannattaa ottaa mukaan, sillä kallioilla on parikin istuskelupaikkaa ja Mallusjärven maisema miellyttää silmää.


Karhunkierros päättyy rantakallioiden jälkeen. Hieman lyhyempi Ilveksen kierros ei tarjoa enää lisäarvoa. Infotaulussa mainituista mielenkiintoisista kohteista löysin ensimmäisellä kierroksella vain näköalapaikan. Läksin vielä uudestaan Karhunkierroksen alkuun etsimään "arvoituksellisia kuoppia". Ne löytyivät vain karttaa tutkimalla, minkäänlaista viitoitusta ei ollut. Kuopista ei myöskään löytynyt lisätietoa mistään - ei edes internetin ihmeellisestä maailmasta. Myös opastaulussa mainittu keloutunut visamänty jäi ensimmäisellä kerralla näkemättä. Käynpä seuraavalla kerralla etsimässä sen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söderkullan ulkoilureitit Sipoossa

Lapakiston retkeilyreitit Nastolassa

Seitsemän lammen reitti Espoon Luukissa